Lekker Japans eten in Barendrecht?

Lekker Japans eten in Barendrecht?

Sushi

Wie denkt aan Japan denkt automatisch aan sushi. Gelukkig voor ons heeft de globalisatie ervoor gezorgd dat we niet speciaal naar Japan hoeven te vliegen om lekkere sushi te eten. Japans eten in Barendrecht is tegenwoordig ook gewoon een optie. Sushi GoGo biedt sushi gemaakt van vis en andere producten van hoge kwaliteit. Je kunt daarbij kiezen uit verschillende soorten sushi. Want wie denkt dat sushi alleen maar die rijstrolletjes gewikkeld in zeewier (beter bekend als Maki) zijn, heeft het mis. Ook voor een heerlijke poke bowl, een frisse nigiri, fantastische gunkan, temaki en salades ben je bij Sushi GoGo aan het juiste adres. Dit artikel beschrijft niet alleen sushi en de geschiedenis ervan, maar ook andere traditionele Japanse gerechten. Zo weet je altijd wat je kunt bestellen wanneer je besluit Japans te eten in Barendrecht!

De geschiedenis van sushi

Het eerste feitje. Hoewel veel mensen dit denken, komt sushi eigenlijk niet uit Japan. Sushi zou zijn oorsprong vinden in China tussen de 5e en de 3e eeuw voor Christus, als een middel om vis in zout te bewaren. Sushi werd oorspronkelijk uitgevonden als conserveringsmiddel, toen gefermenteerde rijst werd gebruikt om vis tot een jaar lang op te slaan. Dit stond bekend als narezushi en in feite werd de rijst weggegooid en werd alleen de vis geconsumeerd. Daarbij komen we bij het tweede feitje. ‘Sushi’ betekent niet ‘rauwe vis’. Het verwijst eigenlijk naar een gerecht van rijst met azijn, geserveerd met verschillende vullingen en toppings, waaronder mogelijk rauwe vis. Maar zoals de echte sushi liefhebbers wel weten, is het ook mogelijk om de kleine rijsthapjes te maken met verschillende soorten groenten en zelfs met vlees. Narezushi, de oorspronkelijke vorm van sushi, wordt al eeuwenlang in Zuidoost-AziĆ« gemaakt. Narezushi verscheen in Japan in de 8e eeuw en wordt nog steeds bereid in de vorm van voedsel zoals karper sushi. Narezushi was in de eerste plaats een middel voor het bewaren van voedsel en elke Japanse regio ontwikkelde zijn eigen versie. In die tijd werd sushi gegeten tijdens feestdagen en festivals, en was ook een integraal onderdeel van de viering. Aangezien sushi al zo lang in Japan wordt gegeten, is het dus niet gek dat het zich daar ook ontzettend heeft doorontwikkeld en verbeterd.

Waar is Japan nog meer bekend om?

Naast sushi kent Japan nog veel meer traditionele gerechten. Als het gaat om eten in Japan, is de keuze vrijwel eindeloos. Een ander, zeer populair Japans gerecht is ramen. Ramen is een Japanse noedelsoep. Het bestaat uit Chinese tarwenoedels geserveerd in vlees of (af en toe) visbouillon, vaak op smaak gebracht met sojasaus of miso, en maakt gebruik van toppings zoals gesneden varkensvlees, nori (gedroogd zeewier), menma en lente-uitjes. Bijna elke regio in Japan heeft zijn eigen variatie aan ramen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *