Mindfulness Alkmaar

Mindfulness Alkmaar

Mindfulness

 

Mindfulness is tegenwoordig helemaal in. Je ziet het op steeds meer plekken verschijnen. Het zorgt voor meer rust in je hoofd, het zorgt ervoor dat je meer kan genieten van het leven en zo zijn er nog vele andere positieve gezondheidseffecten. Ben jij ook benieuwd wat mindfulness voor jou kan doen en zoek je daarom nog een plek voor mindfulness in Alkmaar? Lees in dit blog de voordelen van mindfulness. 

 

Bewuster leven 

 

Mindfulness zorgt ervoor dat je bewuster gaat leven. Zo heb je meer oog voor het leven om je heen en kan je meer genieten van de kleine dingen in het leven. Dit komt voornamelijk door de rustgevende werking van mindfulness. Tijdens het beoefenen van mindfulness focus je je er op om rustiger adem te halen. Omdat de ademhaling de verbinding is tussen je hoofd en je lichaam, kom je zo meer in je lichaam te zitten en kom je zo dichterbij je gevoel te staan. Na het beoefenen van mindfulness zijn de effecten vaak lang voelbaar. Dit wordt meer hoe vaker je mindfulness beoefent. Zo is het het beste om er elke dag ongeveer een halfuurtje aan te besteden. 

 

Betere gezondheid

 

Goed ademen is essentieel voor een goede gezondheid. Zo kan je een maand lang zonder eten, een paar dagen zonder drinken maar je kan maar enkele minuten overleven zonder adem te halen. Zo is goed ademen eigenlijk het aller belangrijkste voor een goede gezondheid. Je kan zo gezond eten als je wil, als je niet goed ademt heeft het allemaal niet zo veel zin. Mindfulness zorgt ervoor dat je beter ademhaalt en draagt zo bij aan een betere gezondheid. Ook als je veel stress ervaart van bijvoorbeeld je werk is het goed om mindfulness oefeningen te doen, zo zal de stress een stuk minder worden en zal je je ook gezonder gaan voelen.

 

Meer jezelf kunnen zijn

 

Mindfulness kan je helpen meer jezelf te zijn in je dagelijkse leven. Dit komt doordat mindfulness er voor zorgt dat je meer in contact komt te staan met je lichaam en zo beter je eigen behoeften kan voelen. Je zal merken dat je na regelmatig beoefenen van mindfulness op een andere manier naar de wereld gaat kijken en zo meer helderheid kan krijgen. Het leven kan soms best overweldigend zijn. Er kan veel van je worden gevraagd. Als je je niet goed bewust ben van je lichaam kan je al snel over je grenzen heen gaan en zo allerlei dingen doen die niet goed bij jou passen. Zo helpt mindfulness je te voelen welke dingen wel bij jou passen en kan je hier meer van doen en zo meer jezelf worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *