Waarom wil je als bedrijf een SEO specialist inschakelen?

Waarom wil je als bedrijf een SEO specialist inschakelen?

SEO specialist

Door de opkomst van online marketing en talloze websites op het internet zijn er heel veel nieuwe beroepen bij gekomen. De SEO specialist is een niche segment in deze relatief nieuwe sector. Daarnaast zijn er nog veel meer verschillende soorten online marketeers en ook daar is heel veel over te vertellen. Echter gaan we in dit blog artikel in op de SEO specialist. Wat houdt dit beroep in? Hoe kan hij of zij je helpen en wat is het voordeel van een specialist inschakelen ten opzichte van het allemaal zelf willen doen? Lees vooral verder als je daar meer over wil weten. 

Wat is een SEO specialist?

Een SEO specialist heeft als doel een website zo goed vindbaar te maken als mogelijk en daarmee het aantal bezoekers op de site te verhogen. Dit horen niet zomaar bezoekers te zijn. Het liefste heeft elke website relevante bezoekers waarvan de kans ook groot is dat zij converteren. Die relevante bezoekers komen vooral binnen via de organische zoekresultaten van zoekmachines. In Nederland is Google veruit de grootste als search engine. Als de doelgroep de zoekwoorden intikt waar jij als site op gevonden kan worden, wil je dat je site ook zo ver mogelijk bovenaan komt te staan. Een SEO specialist helpt je hier dus bij. 

Wat doet hij of zij?

Het takenpakket van een SEO specialist is vrij divers en complex. De specialist maakt als eerste een technisch rapport over de vindbaarheid van je website. Als de site nog gebouwd moet worden, kijkt hij of zij naar hoe je in het begin te werk kan gaan. Andere werkzaamheden zijn het maken van een zoekwoorden- en concurrentieanalyse. Verder wordt er ook gekeken naar de juiste menu- en url-structuur. Dit zijn allemaal elementen die bijdragen aan de vindbaarheid voor je website. Veelzijdige SEO specialisten zijn ook goed in het maken van content voor de site. Hierin staan de juiste zoekwoorden verwerkt waar jij op gevonden wil worden met je site. Als de site eenmaal staat maakt de SEO specialist periodiek een rapportage van onder andere je ranking in Google. 

Waarom schakel je een SEO specialist in? 

Zoals je leest is het takenpakket van een SEO specialist complex. Als je een kleinere website hebt is het makkelijk om dit over te laten aan een parttime medewerker. Zelf doen is natuurlijk ook een optie. Als je site en je bedrijf groeien zul je merken dat de SEO werkzaamheden steeds moeilijker worden. Vanaf dat moment is het raadzaam om toch die specialist in de arm te nemen. Je weet dan zeker dat het goed gebeurt. Bovendien heb je tijd voor je core business terwijl de SEO specialist goed werk voor jou doet achter de schermen. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *