Lean training

Lean training

Lean training

Een Lean training is nog redelijk nieuw op de markt. Lean is een nieuwe manier van werken, ontwikkelt om in minder tijd meer resultaat te bereiken. Lean kan worden toegepast in allerlei verschillende soorten organisaties. Denk jij erover om ook Lean te gaan toepassen in je werkleven? En wil je graag een Lean expert worden? Lees in dit blog meer over een Lean training. 

 

Trainingsdagen 

 

Als je een Lean training volgt zal je een bepaald aantal trainingsdagen hebben, dit zal verschillen per aanbieder. Je gaat dan met een groepje en een of meerdere trainers aan de slag. Lean is belangrijk om te leren in de praktijk omdat je de manier van werken zo beter gaat begrijpen. Zo krijg je tijdens de training een aantal praktijkopdrachten die dan gelijk kunnen worden beoordeeld. Ook kan je op een trainingsdag van elkaar leren, het is bovendien ook meer motiverend om samen te leren. Naast de praktijkdagen zal je thuis ook wat moeten doen, dit kan dan vaak online. De combinatie van trainingsdagen en online training zal ervoor zorgen dat je Lean snel onder de knie zal krijgen.

 

Wat leer je?

 

Op een Lean training leer je allerlei nieuwe vaardigheden. Zo ontwikkel je je tot een Lean gids, trainer, projectleider of veranderaar. De focus ligt hierbij op inzicht ontwikkelen op je eigen effectiviteit binnen een organisatie. Je leert zo ook een plan maken door middel van de Lean theorie te vertalen voor jouw organisatie. Je kan dit doen voor een bestaande organisatie waar je al werkt maar ook voor een theoretische organisatie. Het principe van Lean is het begeleiden van een organisatie naar continue verbetering. 

 

Baanperspectief 

 

Het kan zijn dat je al een baan hebt en de training wil gebruiken als een verrijking van je bestaande werkleven. Als je voor een organisatie werkt kan je dan ook vragen of je een deel of misschien de gehele training vergoedt kan krijgen. Het kan ook zijn dat je de training gebruikt om je om te scholen en jezelf aan te bieden bij verschillende organisaties als Lean expert. Je kan er dan voor kiezen om bij een organisatie aan de slag te gaan, maar ook bij meerdere als daar de mogelijkheid voor is. Omdat Lean relatief nieuw is en het concept al erg goed werkt, zal er veel vraag naar zijn bij verschillende organisaties. Je hebt dus een mooi baanperspectief als je een Lean training hebt gevolgd. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *