Lichamelijke burn out

Lichamelijke burn out

lichamelijke burn out

Een burn out kan iedereen overkomen. Vaak ziet je de symptomen te laat en zitten je hier middenin. In de huidige tijd gebeurd dit helaas bij steeds meer mensen. Een burn out kan verschillende oorzaken hebben. Gespannenheid door problemen en gebeurtenissen kan op den duur je uitputten. Als stressfactoren te lang aanhouden kun je overspannen raken en in een burn out terecht komen. Als je veel lichamelijke klachten ervaart, dan is de FFM methode een goede vorm van therapie. 

Burn out klachten

Als je langdurig onder grote spanningen staat kun je een burn out krijgen. Bij een burn out kun je last hebben van zowel lichamelijke problemen als mentale problemen. Je lichaam en geest raakt oververmoeid. Door continue druk kun je onder andere vermoeidheid, slapeloosheid en een te hoge bloeddruk krijgen. Deze mentale klacht kunnen zich omzetten in hoofdpijn, spierklachten en meer. 

De klachten zullen niet snel uit zichzelf weg gaan. Door de klachten kun je problemen ondervinden in het doorzetten van verplichtingen en dagelijkse zaken. Door problemen zoals vermoeidheid en concentratieproblemen kan het lastig zijn om verschillende taken uit te voeren. Zelf kleine huishoudelijk taken kunnen onmogelijk zijn. Het kan lastig zijn grip te krijgen op jezelf en situaties. 

De FFM methode

Om de klachten effectief aan te pakken is de FFM methode heel geschikt. Zeker voor lichamelijke burn out klachten. Als je langdurige stress hebt zullen verschillen klachten zich openbaren. Deze klachten zullen je dagelijks bij veel verschillende dingen beperken. Om je lucht te geven wordt bij de FFM methode oplossingsgericht gewerkt. Het is lastig om de mentale klachten van een burn out behandelen. Als de lichamelijke klachten meteen behandeld worden geeft dit snel meer balans in je lichaam. Hierdoor kun je beter omgaan met gevoelens en emoties. Dit zal je helpen met de mentale klachten.

De oorzaken van stressgevoelens worden ook aangepakt zodat dit in de toekomst niet meer gebeurd. Dit geeft je inzichten in situaties en hoe je hierop kunt reageren. Als duidelijk is welke situaties voor welke klachten zorgen, dan kun je hiermee gericht aan de slag. Als je op een bepaalde manier met situaties omgaat, zal dit de lichamelijke klachten minder tot uiting komen. Uiteindelijk zullen de lichamelijke en geestelijke klachten afnemen. Door de therapie ontstaat ruimte om je als persoon te ontwikkelen. Je zult sterker worden en beter met situaties om kunnen gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *