Wat is een energetische massage?

Wat is een energetische massage?

Energetische behandeling

Een energetische massage is een massage die afkomstig is uit oosterse landen. Bij een energetische massage reageert het zenuwstelsel of de nieuwe energie. Bij dit type massage is het de bedoeling dat je de energie door je lichaam voelt stromen. Tijdens de massage moet je je richten op de energiekanalen in je lichaam en openen van je lichaam voor goede energie en het sluiten van je lichaam tegenover slechte energie. Het is mogelijk dat tijdens de massage er verschillende emoties bovenkomen. Het kan zijn dat je opeens pijn voelt, of koud. Maar ook warmte en blijdschap zijn voorkomende emoties bij een energetische massage.

Hoe werkt een energetische massage?

Net zoals bij andere soorten massages is het belangrijk dat je je ontspant. Bij een energetische massage is het extra belangrijk dat je energie kan vrijkomen maar ook kan opnemen. Om hiervoor te zorgen lig je op je buik zonder kleren op een massagetafel. Wanneer iets niet wordt gemasseerd wordt over dat gebied een handdoek gelegd. Dit wordt gedaan zodat de energie bij jou blijft als het niet wordt gemasseerd. De masseuse begint met het masseren van een lichaamsdeel. Door het contact wat de masseuse maakt met het lichaam van de cliƫnt weet de masseuse welk lichaamsdeel meer aandacht nodig heeft. Welk deel aandacht nodig heeft, daar zal gemasseerd worden.

Soorten massages

Naast energetische massages zijn er veel meer soorten massages. Elke massage richt zich op een ander deel van het lichaam en heeft een andere benadering. Tijdens een massage oefent een massagetherapeut zachte of sterke druk uit op de spieren en gewrichten van het lichaam om pijn en spanning te verminderen. Een type massage is bijvoorbeeld de Zweedse massage. Dit is een zachte vorm van massage over het hele lichaam. Een Zweedse massage wordt aangeraden voor mensen die nieuw zijn, gevoelig zijn voor aanraking en veel spanning hebben. Deze massage techniek kan helpen bij het losmaken van spierknopen en het is een erg ontspannende massage. De masseur gebruikt verschillende massagetechnieken, zoals kneden, diepe cirkelvormige bewegingen en trillingen en tikken. Een ander type massage is de hot stone massage. Deze massage wordt aangeraden bij mensen met veel spanningen en spierpijn. Dit type massage is te vergelijken met de Zweedse massage echter bij dit type massage worden er verwarmde stenen gebruikt in plaats van handen. Deze verwarmde stenen verlichten spierspanningen en verbetert de bloedstroom.

Wanneer een massage nemen?

Een massage nemen is bijna altijd aan te raden. Het is zeker aan te raden wanneer je ergens pijn hebt in je lichaam. Dit kan spierpijn zijn maar ook spanningen in je lichaam. Daarnaast is een massage ook aan te raden wanneer je lekker wilt relaxen.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *