Parapsychologie

Parapsychologie

zen

 

Loop je al een tijd lang rond met gekke klachten die door een reguliere psycholoog niet begrepen of erkent worden? Dit kan heel lastig zijn. Gelukkig is er behalve reguliere psychologie ook parapsychologie. Parapsychologie houdt zich bezig met paranormale verschijnselen. Dit zijn verschijnselen die niet helemaal passen binnen de gewone natuurwetenschappen en daarom niet binnen het psychologische mens- en wereldbeeld. Lees in dit blog meer over parapsychologie.

 

Het is een jonge wetenschap 

 

Zo’n 125 jaar geleden is parapsychologie voor het eerst wetenschappelijk onderzocht. In 1882 werd de eerste belangrijke organisatie opgericht in Engeland. Hierna volgden er velen. Deze organisatie bestaat vandaag de dag nog steeds. Op dit moment zijn er over de hele wereld studie mogelijkheden in parapsychologie, zo kan je ook in Utrecht een studie volgen in parapsychologie . Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die zich openstellen voor de magische werking van de parapsychologie. 

 

Het onderzoeken van onverklaarbare fenomenen 

 

De parapsychologie gelooft er in dat er ook dingen kunnen bestaan die niet aangetoond kunnen worden door duidelijke bewijzen. Zo zijn er volgens de parapsychologie veel dingen in het universum die niet zicht- voel- of tastbaar zijn maar toch wel veel invloed kunnen uitoefenen op het leven van een mens. De onderzoeken vinden dus op een andere manier plaats dan reguliere onderzoeken. Het gaat bij onderzoeken om het voelen van energie op een ander bewustzijn niveau. Denk hier bijvoorbeeld aan yoga, meditatie, helderziendheid, tarot leggingen of reiki. De effecten van deze beoefeningen zijn zeker voelbaar maar er is geen concreet bewijs hoe deze beoefeningen zo veel effect kunnen hebben. De onderzoeken worden dus puur ondersteund door menselijke ervaring. Er zijn zo ook mensen die claimen dat de effecten van deze beoefeningen voornamelijk komen door het geloof er in en niet daadwerkelijk door de beoefeningen zelf. Zo zijn er verschillende speculaties over parapsychologie. 

 

Verschillende geloven hielden zich er al mee bezig

 

In elk geloof zitten wel verhalen verweven die betrekking hebben op parapsychologie. Zo zijn er verhalen vanuit vroeger doorgegeven, van generatie op generatie.  Zo werden er vroeger bijvoorbeeld bepaalde rituelen gebruikt om het kwade tegen te gaan of bepaalde kruiden gebruikt bij bepaalde aandoeningen. Ook werd er gezegd dat Jezus bovennatuurlijke krachten had en zo ook Boeddha en Mohammed. Hier waren ook geen concrete bewijzen voor maar toch zijn er veel mensen door hen geheeld als je de verhalen moet geloven. Zo is parapsychologie eigenlijk iets wat al heel lang speelt in de geschiedenis en waar al vele levens door zijn beïnvloed en verhalen over zijn geschreven. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *